Mut Son Dakika
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama
Kazada Ehliyetsiz sürücüye verilen cezaya tepki

Kazada Ehliyetsiz sürücüye verilen cezaya tepki

Tarih 03 Mart 2025, 17:06 Editör HASAN ÇETİN

Kazada Ehliyetsiz sürücüye verilen cezaya tepki

Mersin’de Kazada Ehliyetsiz sürücüye verilen cezaya tepki

Ehliyetsiz sürücünün neden olduğu kazada verilen ceza aileyi kızdırdı, üst mahkemeye itiraz edilecek.

Mersin’in Mut ilçesinde ehliyetsiz olarak kullandığı otomobille çarptığı motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücünün yargılandığı davada karar çıktı. Yargılanan sanığa mahkeme 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verilirken hayatını kaybeden şahsın yakınları ise duruma tepki gösterip kararı bir üst mahkemeye götüreceklerini belirtti.

Olay, 05-09-2023 tarihinde meydana geldi. Kaza Meydan Mahalle kavşağı Karaekşi yolunda olayda o dönem 17 yaşında olan ehliyetsiz E.K., idaresindeki 07 AVM 734 plakalı otomobil, Ali Özrek’in (27) idaresindeki 33 U 4814 plakalı motosikletin yoluna geçerek motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan motosiklet sürücüsü, olaydan sonrası görenlerin 112’ye haber vermesi sonucu Mersin Üniversite Hastanesine sevk edildi. Ali Özrek, 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Olay sonrası kaçan E.K., ise polisin yaptıgı çalışma sonrası yakalandı. Olayın ardından şahıs hakkında 2. Asliye ceza mahkemesine (çocuk mahkemesi sıfatıyla) açılan davada 06 Şubat 2025'te görülen duruşma sonrası karar çıktı. Duruşmaya tutuksuz sanık E.K., taraf avukatları ile kazada hayatını kaybeden Ali Özrek’in babası İbrahim Özrek hazır bulundu.

Karar duruşmasında, sanığa verilen 2 yıl 6 ay, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önüne alınarak 1 yıl 4 ay 20 güne düşürüldü. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanığın 3 yıl süreli denetime tabi tutulmasına karar verildi.

Verilen ceza sonrası karara tepki gösteren müşteki yakınları olayı bir üst mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

Kazanın meydana geldiği yerde açıklama yapan Baba İbrahim Özrek (54), “Benim çocuğumun kaza yeri burası. Oğlum yukarıdan gelirken ters yöne girerek çarpan çocuk aşağıdan geliyor. Buradan yukarı dönerken bir iki metre kalaraktan benim çocuğumun önüne sürüyor. Bu sürücü ehliyetsiz 17 yaşında. Oğlum 15 gün yoğun bakımda yattı ondan sonra vefat etti. Çocuk oğluma çarptıktan sonra bir an için durup yardım etmiyor. Korkup kaçtığını iddia ediyor. Benim çocuğum burada 20-25 dakika ambulans bekledi. Belki zamanında müdahale edip götürülseydi oğlum belki de şuan yaşayacaktı. Mahkemeye verdik. Bunu biz istinat mahkemesine taşıyacağız benim çocuğum geri gelmez ama yapanlarında hapiste kalmasını ve bu şekilde 17 yaşında ehliyetsiz birinin yola çıkmamasını istiyoruz. Adalet arıyoruz en büyük isteğimizi size soruyorum. Benim çocuğumun yaşama hakkı yok muydu? Bu olayda adalet nezdinde düzeltilmesini ve iyi bir karar verilmesini diliyorum” dedi.

Avukat Mehmet Kaya ise, “Bu kazada Ali Özrek’in ölümüne neden olan sanık 1 yıl 4 ay 20 gün ceza almıştır. Bir canın bedeli bu olmamalıydı. Bu cezayla evladını kaybeden aile adalete olan güvenini bir kez daha sarsmış, acılarını bir kez daha arttırmıştır. Bu kazada kazaya neden olan asli kusurlu olan sanık olay yerinden kaçarak belki de 112’yi arasa ölmeyecek olan Ali’nin ölümüne neden olmuş. Ancak verilen ceza ile adalet yerini bulmamıştır. Bu karara itiraz edeceğiz. İnşallah adalete olan güvenimiz tamdır. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacağız” dedi.

(HSÇ-

Bu haber 156 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel Haber

Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltına alınan şahıs tutuklandı

Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltına alınan şahıs tutuklandı Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltına alınan şahıs tutuklandı

Kayısı ağaçları dronla ilaçlandı

Kayısı ağaçları dronla ilaçlandı Kayısı ağaçları dronla ilaçlandı

ANKET

MUHALEFETİN CUMHURBAŞKAN ADAYI KİM OLSUN



Tüm Anketler

PKK’nın silah bırakma kararı 6'sı olmadı bu 7'nci08 Mart 2025


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi